Cancerul de piele poate fi diagnosticat prin videodermatoscopie!

Cancerul de piele poate fi diagnosticat prin videodermatoscopie!

Acum, cancerul de piele poate fi diagnosticat prin videodermatoscopie, o metoda care poate face diferenta intre melanomul malign si alunitele inofensive.

Dermatoscopul este aparatul folosit pentru aceasta procedura, care printr-un sistem optic cu sursa de lumina ajuta la vizualizarea in profunzime a structurilor colorate ale pielii, fara a mai fi nevoie de biopsie. In acest fel se pot diferentia foarte usor alunitele care prezinta un grad ridicat de a se transforma in celule maligne, de alunitele simple, care nu pun in pericol viata.

Cu cat cancerul de piele este diagnosticat mai repede cu atat este mai usor de tratat. Din nefericire, in stadiile incipiente ale bolii, simptomele nu sunt vizibile decat cu ajutorul acestei tehnologii. Astfel, un control dermatoscopic regulat, la 2 ani, iti poate salva viata.

In cazul in care cancerul este diagnosticat devreme, simpla indepartare a alunitei maligne poate fi suficienta. Videodermatoscopia permite vizualizarea leziunilor pigmentare cu ajutorul unei camere video digitale, care mareste pana la 100 de ori imaginea. Imaginile sunt pastrate si se poate astfel urmari foarte usor evolutia bolii sau alunitelor suspecte.

Cancerul de piele este o boala silentioasa, simptomele manifestandu-se de abia in stadiile avansate. Persoanele care au multe alunite pe corp sunt cei care trebuie sa aiba si mai mare grija. De-a lungul timpului, o alunita simpla, se poate transforma in celule maligne, cancerul raspandindu-se apoi in tot organismul.

Alunitele trebuie verificate regulat, atat de pacient acasa, cat si de un medic specialist. Pacientul trebuie sa fie atent la orice schimbare de dimensiune, forma sau culoare a alunitei si sa se prezinte imediat la medic in cazul in care observa schimbari. La fel de periculos este si ruperea alunitei, care in urma leziunii poate deveni cancerigena.

Persoanelor cu alunite de dimensiuni mai mari li se recomanda indepartarea acestora fie cu ajutorul laserului, fie chirurgical. Medicina moderna a avansat suficient de mult incat indepartarea alunitelor sa devina o procedura usoara si simpla, pe care o poti realiza in orice centru medical.


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


7 − doi =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>