Ce faci in cazul unei sarcini neplanificate?

Ce faci in cazul unei sarcini neplanificate?

Nu iti doresti chiar in momentul de fata un copil, insa ai ramas insarcinata si nu prea stii ce sa faci. Sau din contra, iti doreai foarte mult un copil si va chinuiti de ceva timp sa ramai insarcinata, insa fara succes. Ei bine, ce facem in cazul unei sarcini neplanificate?

Testul de sarcina

Daca ti-a intarzia menstruatia cateva zile, mergi la cea mai apropiata farmacie si ia-ti un test de sarcina. In doar cateva minute vei afla daca esti insarcinata sau daca nu. Daca testul spune ca nu esti insarcinata, mergi la medic pentru controale amanuntite, deoarece lipsa menstruatiei nu este ceva normal.

Acum ca esti sigura de sarcina, poti sa te gandesti la optiuni. Esti singura sau ai un barbat alaturi? Ai ajutor din partea familiei? Vrei in acest moment al vietii tale un copil? Esti pregatita pentru a deveni mama? Ai resursele financiare pentru a creste un copil? Ai terminat studiile? Toate aceste intrebari vor aparea la un moment dat in mintea ta, iar tu va trebui sa le raspunzi si sa vezi daca esti pregatita pentru ce va urma.

De ce aleg femeile avortul?

Nicio femeie nu face avort din placere, ci este constransa de conjunctura. Iata care sunt motivele cele mai frecvente pentru care femeile aleg sa termine sarcina:

– femeia va fi mama singura;

– sarcina a rezultat in urma unui abuz;

– varsta foarte mica a tinerei insarcinate;

– lipsa banilor.

Gandeste-te la toate variantele

In cazul unei sarcini neplanificate ai de ales intre a pastra copilul sau a face intrerupere de sarcina. Nu te lasa manipulata de convingerile personale sau religioas ale celor din jur si alege intotdeauna ce este mai bine pentru tine. Gandeste-te si cum ar fi viata ta daca ai face un avort, dar si cum ar fi daca ai pastra copilul. Vorbeste cu cineva de incredere, care te cunoaste bine, care nu te judeca si care nu te preseaza sa iei o decizie. Decizia este numai a ta!

Sarcina si relatia

Daca ai ramas din greseala insarcinata si iubitul tau nu prea este pregatit pentru a deveni parinte, din nou trebuie sa te gandesti foarte bine cum va afecta aceasta sarcina relatia voastra. Daca vei pastra copilul, iubitul s-ar putea sa plece. Daca vei face avort impotriva vointei tale, relatia va avea de suferit deoarece il vei condamna mereu pe iubitul tau ca nu ti-a dat de ales. Nimeni nu trebuie sa ia aceasta decizie in locul tau!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 + trei =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>