Fii atenta la urmatoarele semne! Anunta menopauza!

menopauza

Menopauza este o parte importanta din viata fiecarei femei. De fapt, reprezinta incheierea vietii reproductive si este un proces cat se poate de natural. Primele simptome ale menopauzei apar in jurul varstei de 45 de ani, iar reginele.ro iti spune la ce sa fii atenta!

Bufeuri. Starile bruste de caldura ce iti traverseaza corpul sunt numite bufeuri de caldura. Acestea apar ca o reactie a scaderii producerii estrogenului (cu cat ovarele opresc productia de estrogen mai brusc, cu atat bufeurile sunt mai intense). Sunt normale, iar pe masura ce nivelul de estrogen se stabilizeaza la un anumit nivel, acestea dispar.

Menstruatie neregulata. Unul dintre primele semne ale menopauzei este menstruatia neregulata. Menopauza inseamna de fapt si o dereglare hormonala prin care trece organismul feminin, iar menstruatia este foarte sensibila la nivelurile de hormoni din organism. La sfarsitul menopauzei nu vei mai avea menstruatie.

Uscaciunea vaginala. Uscaciunea vaginala poate avea mai multe cauze (boli, cauze psihologice sau cauze naturale). Tesutul vaginului isi pierde abilitatea de a se lubrifia, iar actul sexual este dureros, sau cel putin jenant. Si uscaciunea vaginala este in stransa legatura cu nivelul estrogenului din organism, si poate aparea atat inainte, cat si dupa instalarea menopauzei.

Cresterea in greutate. Schimbarile hormonilor din organism pot duce la acumularea catorva kilograme in plus. Acest simptom poate fi combatut cu schimbarea dietei si cu renuntarea la anumite categorii de alimente.

Transpiratii nocturne. Aceste transpiratii care apar pe timpul noptii sunt de fapt bufeuri mai intense, care te fac sa transpiri in mod inconstient. Atunci cand apar, transpiratiile nocturne influenteaza calitatea somnului, iar femeia se poate trezi mult mai irascibila si mai obosita. Totusi, daca hiperhidroza nocturna este singurul simptom pe care il ai, este bine sa faci o vizita medicului, deoarece acesta poate fi un simptom a mai multor boli.

Citeste ce boli poate prevesti transpiratia nocturna!

Scaderea libidoului. Pierderea poftei de sex este un alt simptom al menopauzei, datorat modificarilor hormonale. Este perfect normal ca interesul fata de sex sa iti scada odata cu instalarea menopauzei, care reprezinta incetarea functiei reproductive. Sexul nu este o nevoie primordiala, iar organismul este creat in asa fel incat sa nu mai “aiba” nevoie de sex daca nu se mai poate reproduce.

Schimbari de dispozitie. O femeia intrata la menopauza va fi mult mai nervoasa, mai irascibila si mai sensibila, chiar daca inainte nu era asa. Este tot vina hormonilor, care se joaca cu echilibrul anumitor substante din creier. Din fericire, aceste schimbari de dispozitie nu tin foarte mult, iar femeia va reveni la “normal” in scurt timp.


loading...
Ultimele comentarii
 1. nyari eduard
  Răspunde -
 2. Luminita
  Răspunde -
 3. pogurschi cornel
  Răspunde -
 4. NOVAC ANA
  Răspunde -
 5. MANOLE MARIA
  Răspunde -
 6. viogal
  Răspunde -
 7. Daniela Enciu
  Răspunde -
 8. Elena Dobrin
  Răspunde -
 9. delia
  Răspunde -
 10. Susai Dorin Silviu
  Răspunde -
 11. cristina
  Răspunde -
 12. Iuhos Claudia
  Răspunde -
 13. Dincă Ion
  Răspunde -
 14. hotaris maria
  Răspunde -
 15. violeta stan
  Răspunde -
 16. Alexa Mihaela Renata
  Răspunde -
 17. justinian
  Răspunde -
 18. vinca
  Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte − 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>