Iata cat de mult sufera organismul nostru daca este deshidratat!

Iata cat de mult sufera organismul nostru daca este deshidratat!

Stiai ca suntem 65% apa? Si ca este suficient sa pierdem doar 2% din aceasta cantitate pentru ca organismul nostru sa sufere de deshidratare? Iata ce efecte are deshidratarea asupra organismului uman!

Cand ne gandim la deshidratare ne gandim automat la perioada verii si la temperaturile ridicate din acea perioada. Insa adevarul este ca putem suferi de deshidratare chiar si in afara acestui anotimp. Vara insa transpiram mai mult si este mult mai probabil sa contractam o toxiinfectie alimentara sau o boala diareica, toate acestea ducand la pierderea de lichide si saruri minerale din organism.

Cand organismul nu are suficienta apa, primele care au de suferit sunt celulele. In lipsa lichidelor, toate procesele biochimice si energetice sunt incetinite, chiar si digestia. De aceea, in toate dietele de slabire se recomanda consumul a cel putin 2 l de apa pe zi, ajutand in acest fel metabolismul.

Apa mai este importanta si in eliminarea toxinelor din organism, deoarece ajuta la purificarea celulelor si la buna lor functionare. Acumularea toxinelor in organism duce la slabirea sistemului imunitar si la cresterea predispozitiei la boli.

Mai mult decat atat, hidratarea induficienta poate duce chiar si la cancer de vezica urinara si de colon, deoarece acestea sunt locurile in care toxinele se acumuleaza. Efectele toxinelor sunt vizibile si la nivelul tenului, ducand la o piele uscata, crapata, ridata si lipsita de elasticitate.

Functionarea rinichilor depinde si de aportul de apa. Deshidratarea favorizeaza aparitia infectiilor urinare, fomarea nisipului si a pietrelor la rinichi sau chiar a insuficientei renale. Atunci cand pierdem 2% din cantitatea de lichide din organism avem probleme de concentrare, tulburari de memorie pe termen scurt sau dificultati de a face calcule elementare.

Semnele deshidratarii sunt foarte usor de observat;

– gura si buze uscate;

– dureri de cap;

– oboseala;

– urina inchisa la culoare;

– urinari la intervale mari de timp;

– senzatii de greata;

– senzatia de oboseala;

– crampe musculare.

In forme grave, deshidratarea duce la pierderea cunostintei, confuzie sau halucinatii.


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


2 − = unu

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>