Obiceiuri nesanatoare pentru igiena ta vaginala!

Obiceiuri nesanatoare pentru igiena ta vaginala!

Orice femeie ar trebui sa stie cateva reguli elementare de igiena vaginala. Iata care sunt sfaturile specialistilor, de care trebuie sa tii cont!

Spalaturi vaginale cu acordul medicului

Spalaturile vaginale se vor face intotdeauna cu acordul medicului, dupa un consult ginecologic. Vaginul tau are capacitatea de a se curata singur, de aceea nu trebuie „ajutat”. Mai mult chiar, spalaturile vaginale sunt necesare doar atunci cand medicul iti recomanda, in rest, iti pot pune in pericol sanatatea vaginala. Spalaturile vaginale pot duce la dezechilibre in flora vaginala si la aparitia infectiilor.

Servetele umede

Este ok sa folosesti servetele umede o zi sau in cazul unei urgente, insa nu face din acest lucru un obicei. Cele mai multe servetele intime sunt imbibate in alcool si parfumuri care nu sunt deloc indicate pentru zona intima, atat de sensibila. Cu cat folosesti mai mult si mai des aceste servetele, cu atat vei distruge bariera naturala de aparare a vaginului impotriva infectiilor.

Absorbantele interne

Speciaistii ne sfatuiesc sa fim foarte atente la folosirea tampoanelor interne. Acestea contin substante chimice, care intra in contact direct cu peretii vaginului, putand cauza infectii. Foloseste tampoanele interne doar atunci cand ai neaparat nevoie, schimba-le la fiecare 4 ore si nu dormi cu ele.

Alege produse corect

Gelurile de dus si sapunurile contin multe substante chimice agresive pentru aceasta zona sensibila, asa ca nu le vei folosi. Toate aceste chimicale pot duce la perturbarea sistemului endocrin si la dezechilibrul ph-ului. Alege intotdeauna produse care sa contina lactobacili din acid lactic, acestia creand o bariera naturala impotriva agentilor patogeni vaginali.


loading...
Ultimele comentarii
  1. Oana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× cinci = 25

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>